13 augusti 2014
19:00

Jokkmokks SK

Referat: Unbyns IF - Jokkmokks SK

Viktig hemmamatch! Vi startar med Jonny i mål (eftersom Marcus låg hemma i magsjuka), Kris, Aidan, Niclas och Blurk i backlinjen. Danne, Nordan, Simon och Linus på mitten samt Martin och Wallin framåt. Avbytare: John, Antonsson, Robbs, Jens och Humlan.

Matchen startar med att vi är rejält tillbakapressade i 15-20 minuter. Dom kombinerar med bra teknik och vi hinner inte in på kropp. Som tur var skapar dom inte jättefarliga chanser. Dock får dom göra 0-1 på en boll som slinker in under Jonny (skitmål). Under andra delen av första jämnar vi ut spelet och nu har vi vassare chanser där Wallin, Martin och Danne är mm från att nå först på instick. Tyvärr är vi lite stressade i vårt egna passningsspel.

I andra kommer vi ut och nu är det vi som dominerar mer och mer ju längre matchen lider. Vi spelar ett bättre eget spel, och kan skapa en del bra chanser. Dom har skott utifrån som missar mål. Sista 20 minuterna går vi upp på tre forwards och får chanser. Jensa har ett bra läge från kanten. Martin kvitterar med vänstern (!) efter inspel från Wallin. Sen har Martin ett kanonläge att avgöra (eller spela Jens), och i sista självande kommer Wallin fri men skottet går utanför i lite dålig vinkel.

Bra gjort av oss att dels hålla (nästan) tätt när vi är pressade i början, och sen trassla oss ur greppet. Det är inte ovanligt att matchbilder ser ut så. I andra spelar vi bättre (dom tröttnar en del). Känns som om vi borde vunnit kanske. Bra insats i försvaret där vi minns stabilt mittbacksspel, samt några typiska Blurk-långben. Jonny gör det han ska förutom målet och skall ha stort tack för inhopp - kan bli fler gånger. Mitten krigar och har det jobbigt i början, men i andra ser det bättre ut. Jensa gör ett piggt inhopp och kan sånär avgöra. Vinner flera typiska dueller.